Տոմատի հյութը և կանաչ թեյը ճնշման տատանումներ են առաջացնում, վստահ է բժիշկ-թերապևտ, սրտաբան Վիոլետա Շելեխովան: Նա նաև անվանել է այն ըմպելիքները, որոնք առաջացնում են անոթների հետ կապված խնդիրներ։

Նա նշել է, որ աղի բարձր պարունակությամբ հեղուկների կանոնավոր օգտագործումը, ինչպիսին է լոլիկի հյութը, նպաստում է նրան, որ հեղուկը մնում է օրգանիզմում, հետևաբար, ճնշումը բարձրանում է։ Ըստ սրտաբանի՝ նմանատիպ ազդեցություն ունեն կոֆեինով ըմպելիքները։ Սուրճը, սև և կանաչ թեյը նույնպես կարող են հանգեցնել զարկերակային ճնշման բարձրացման, եթե դրանք մեծ քանակությամբ օգտագործվեն, ասել է նա:

Ըստ բժշկի՝ շաքարի պարունակությամբ ըմպելիքները հիպերտոնիկների իսկական թշնամիներն են։ Բժիշկը նշել է, որ գազավորված ըմպելիքները և մրգային հյութերը բարձրացնում են ինսուլինի և «վատ» խոլեստերինի մակարդակը, ինչը բացասաբար է ազդում անոթների պատերի վրա: Վերջում Շելեխովան խորհուրդ է տվել նաև նվազագույնի հասցնել ալկոհոլի և էներգետիկ ըմպելիքների օգտագործումը նրանց, ովքեր ճնշման հետ կապված խնդիրներ ունեն:


Այս թեմայով կարդացեք

Թողնել մեկնաբանություն

Գրել մեկնաբանություն