Հոգեբանը նշել է հիշողությունը բարելավելու և դեպրեսիայի դեմ պայքարելու համար անհրաժեշտ մթերքները
Ամերիկացի հոգեբան Ումա Նայդուն նշել է այն մթերքները, որոնք նպաստում են հիշողության բարելավմանը, կանխում են դեպրեսիան և անհանգիստ վիճակը: Այդ մասին գրում է CNBC- ն:
Ձեր ուղեղի բջիջներն առողջ պահելու համար փորձագետը խորհուրդ է տալիս ուտել սև շոկոլադ. որքան մուգ, այնքան լավ: Այն պարունակում է հակաօքսիդանտներ և ֆլավանոլներ, որոնք բարենպաստ ազդեցություն ունեն ուղեղի բջիջների վրա: Կարևոր է պահպանել հավասարակշռությունը, քանի որ ավելորդ շոկոլադը վնասակար է արյունատար անոթների համար: Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ սննդի մեջ մուգ շոկոլադի օպտիմալ քանակը շաբաթական 45 գրամ է:
Հատապտուղները նաև չափազանց օգտակար են ուղեղի համար: Դրանք պարունակում են հակաօքսիդանտներ, սննդարար նյութեր, բջջանյութ, վիտամիններ և հանքանյութեր, որոնք ամրապնդում են հիշողությունը, դանդաղեցնում են ճանաչողության կորուստը և կարևոր են օքսիդատիվ սթրեսի դեմ պայքարում, ասում է Նաիդուն: «Բացի այդ, մի շարք հատապտուղներ ուտելը կարող է թեթևացնել հանգստության խանգարման ախտանշանները և օգնել խուսափել նեյրոդեգեներատիվ հիվանդություններից, ինչպիսիք են տկարամտությունը», – բացատրում է նա:
Հանգստության խանգարումը և տարիքի հետ կապված ճանաչողական անկումը նվազեցնելու մեկ այլ միջոց է քրքում ուտելը: Նրանց համար նույնքան օգտակար են տերևավոր կանաչիները, ինչպիսիք է սպանախը, որը պարունակում է ֆոլաթթու, ինչի պակասը կարող է հանգեցնել դեպրեսիայի ախտանշանների ավելացման: Ամփոփելով Նաիդուն խորհուրդ է տալիս ավելի շատ խմորված սնունդ օգտագործել, ներառյալ թթու կաղամբ, կեֆիր և յոգուրտ:
1in.am